Opriți golănia Prima Casă !

Stimate contribuabil, mesajul meu vizează oprirea intervenționismului ordinar al STATULUI ROMÂN în favoarea Mafiei Bancar-Imobiliare. Așadar nu mă adresez doar potențialilor cumpărători de locuințe ci tuturor celor care s-au săturat să fie prostiți în mod constant de cei care ne guvernează, indiferent de culoarea politică. După mai bine de 20 de ani în care autoritățile au asistat impasibile la JAFURI precum CARITAS, FNI, BANCOREX, SAFI  etc, acum se implică DIRECT în menținerea SPECULEI IMOBILIARE prin garanții acordate bancherilor din taxele și impozitele plătite de noi. 

Nicăieri în lume nu există o asemenea GOLĂNIE prin care instituțiile de credit să încaseze dobânzi și comisioane fără niciun risc asumat.  Românul – cel mai sărac cetățean al Uniunii Europene - suportă din buzunarul lui orice credit ipotecar ajuns în default pentru că autoritățile s-au angajat să-i țină în brațe pe cămătarii legali și pe dezvoltatorii imobiliari – principalii sponsori ai campaniilor electorale. 

Economia de piață este călcată în picioare, principiul cererii și ofertei a devenit nul iar evaluările reprezintă o utopie din cauza plafonului artificial de 60.000 EUR care îi obligă pe tineri să muncească toată viața pentru Mafia Bancar-Imobiliară. 

Dincolo de granițele României, în fostul bloc comunist locuințele sunt accesibile tocmai pentru că bancherii și dezvoltatorii imobiliari sunt obligați să accepte puterea de cumpărare a cetățeanului. 

În țările cu adevărat civilizate, Statele Unite de pildă, în afara faptului că există LEGEA FALIMENTLUI PERSONAL și ca atare dacă nu mai poți plăti ratele îi spui bancherului ”la revedere” aruncându-i pe birou cheile de la locuința devalorizată, programul similar cu ”Prima Casă” – First Time Home Buyer Tax Credit a oferit facilități DIRECT tinerilor prin deducerea taxelor și impozitelor plătite...   În Europa, autoritățile de la Bruxelles oferă  împrumuturi DIRECT prin ”Fonds du Logement” în funcție de situația familială a aplicantului. Fiecare copil aflat în întreținere reduce dobânda cu 0,5 % și creditul poate ajunge la un DAE de aproximativ 2 %. Exemplele pot continua...

Numai la noi, pe fondul unei culturi economice extrem de precare, STATUL în colaborare cu Mafia Bancar-Imobiliară a păcălit 80.000 de naivi.  Aceștia au acceptat cadoul otrăvit pentru simplul fapt că avansul este extrem de mic (5 %). 

Vă invit așadar să semnați această petiție împotriva programului Prima Casă, program care nu are sub nicio formă un caracter social. Tinerii vor observa cum după STOPAREA acestui JAF  NAȚIONAL prețurile vor ajunge la adevărata putere de cumpărare.  Vor înțelege că e de preferat să strângi un an de zile bani de avans pentru ca mai apoi să scapi de rate într-o perioadă de timp mult mai scurtă și cu o rată care să permită un trai decent. 

Vă amintesc, dragi concetățeni, că fiica președintelui României este notar agreat în programul Prima Casă, că președintele ANEVAR (instituție independentă prin statut) este un BANCHER, că indicele imobiliar mincinos care are la bază ”prețul cerut” este alcătuit și impus în piață de către un fond de investiții imobiliare...  

Nu fiți indiferenți cu privire la această minciună generalizată !!!  Implicați-vă pentru că e vorba de taxele și impozitele pe care le plătiți lună de lună, de viitorul dumneavoastră și al copiilor dumneavoastră . Nu mai acceptați abuzurile unor structuri de tip mafiot care prosperă bazându-se pe lipsa de reacție a majorității.


Petiția propriu-zisă

Domnule prim-ministru Victor Ponta,

Petiția această vizează o problemă importantă a tinerilor din România – locuința pe care foarte puțini și-o pot permite din cauza menținerii speculei prin Programul Prima Casă.  Acum, după ce contribuabilii cu venituri consistente au accesat deja finanțări la limita suportabilității, au rămas cei cu salariul mediu pe economie.  Pentru aceștia dar nu numai pentru ei, plafonul artificial de 60.000 respectiv 70.000 de EURO reprezintă o îngrădire a libertății economice, având în vedere că toți actorii pieței imobiliare – bancheri, evaluatori, intermediari au ca reper aceaste sume de-a dreptul halucinante pe care STATUL le GARANTEAZĂ instituțiilor de credit.    

Nu-mi amintesc să fi citit vreo lucrare de economie care să trateze « SOCIALISMUL BANCAR » căci ceea ce se întâmplă de aproximativ 4 ani de zile, acest INTERVENȚIONISM ORDINAR al statului nu poate fi definit altfel.  Mecanismul modern de haiducie prin care guvernul prin FNGCIMM ia bani de la săraci și îi oferă celor bogați prin garanții nejustificate sfidează economia de piață și frizează absurdul absolut. 

Nu mi se pare normal ca băieții deștepți din mafia imobiliară să achiziționeze prin executări silite locuințe cu 35.000 EUR și mai apoi să le scoată la vanzare cu 60.000 EUR prin PROGRAMUL PRIMA CASĂ. Se mai poate vorbi despre un stat de drept ? Nu cumva revenim la principiile FEUDALE dinaintea acestui concept ?

Domnule Ponta, plafonul artificial de 60.000/70.000 EUR nu are nicio legatură cu nivelul de trai din România. Salariul mediu pe economie de 350 EUR în raport cu care cheltuielile primare de subzistenta ating 50 % califică această implicare a statului ca fiind o jignire la adresa inteligenței poporului român.

Pe cine a ajutat acest program ? Constructorii sunt în șomaj, notariatele și-au concediat jumătate din angajați, taxe la bugetul de stat nu mai intră din cauza tranzacțiilor limitate, iar naivii care au înghițit cadoul otrăvit Prima Casă în anul 2009 acum văd că au pierdut aproximativ 15.000 EUR pe care-i vor plăti în 10 ani de muncă.

Directorul Agenției Naționale pentru Locuințe, domnul Cosmin Ilina, a declarat că se poate construi cu 280-300 EUR / m.p. Cum garantați dumneavoastră, domnule Ponta, bancherilor 1.000 EUR/m.p. pentru un apartament insalubru construit acum 40 de ani ?  Noi, cetățenii care economisim de la salariu la salariu și nu vrem să cumpărăm case pe datorie amanetându-ne viitorul, de ce nu avem dreptul la o viață normală ???

Domnule prim-ministru, vrem să știm și noi dacă Programul Prima Casă este IMPUS de Fondul Monetar Internațional și dacă DA atunci de ce nu sunt tratați și românii prin programe similare cu cele din Statele Unite, Canada, Belgia etc. unde cetățenii sunt ajutati DIRECT prin scutire de taxe, prin dobânzi cu adevărat acceptabile care le permit după achitarea ratelor să trăiască decent ?

Ne vom mai vinde mult unii altora apartamente vechi cu 60.000 EUR cu bani luați de la bancheri și garantați de stat în timp ce nu suntem în stare nici să plătim întreținerea pe timpul iernii ?  

Domnule Ponta, există un raport de 1/1 vehiculat de specialiștii în domeniu, raport dintre valoarea metrului pătrat și salariul mediu net pe econmie. Mai există și cele 100 de chirii nete a căror sumă ar trebui să fie egală cu prețul imobilului. Vă asigur că: 

350 ≠ 1.000

100 x 250 ≠ 60.000

Domnule prim-ministru,  ați garantat aproximativ trei miliarde de euro bancherilor  (sumă care contribuie la adâncirea deficitului bugetar) susținând că ajutorul a fost de fapt pentru tineri. Nu ar fi fost mai bine să construiți prin ANL aproximativ 9 milioane de metri pătrați de locuințe ???

Economia Romaniei este economie de piata, bazata pe libera initiativa si concurenta.”  spune Constituția României la articolul 135.  Programul Prima Casă, domnule prim-ministru, sfidează această prevedere prin garanțiile nejustificate oferite instituțiilor de credit care ar trebui să își asume riscurile împrumuturilor acordate și să aibă responsabilitatea creditării pe fundamente economice realiste. 

 Vă solicit pe această cale, în virtutea dreptului de petiționare prevăzut de Constituția României (art. 51) să OPRIȚI definitiv orice formă de INTERVENȚIONISM în piața imobiliară. 

 
 
Număr semnături: 347
 

 
 Anuntul Corect pe Facebook
 Căută imobil
Categorie:

Tip imobil:

Localitate/Județ:

Cuvinte în descriere:

Ordonează după:

 Ultimele comentarii
madson, acum o lună:
hello dear I saw the annoucement of your house on Anuntulcorect.ro and i am interested... Citește »
madson, acum o lună:
hello dear I saw the annoucement of your house on Anuntulcorect.ro and i am interested... Citește »
Dana108, acum o lună:
Nr telefon contact 0752333300 si 0785460333 Elena Citește »
Alexandrina2, acum o lună:
Garsonieră este mobilă complet . Citește »
Constantin146, acum o lună:
Buna ziua! Da, mai este valabil. Citește »
Victoria 1, acum 2 luni:
Bună ziua! Mai este valabil anunțul? Citește »
antonia2, acum 2 luni:
Buna ziua, sunt interesata sa vad si cateva poze. Multumesc Citește »
Cris3, acum 2 luni:
https://m.olx.ro/oferta/vila-de-inchiriat-saftica-IDe8uxr.html Citește »
wills, acum 3 luni:
Cumpărați pașaport înregistrat real ((http://www.besstdocs24hrs.com) (((+1 (415) 7379649)... Citește »
Mihai2020, acum 3 luni:
Da, este valabil. Am avut o oferta, dar din cauza ca nu am avut cadastru, clientul nu a... Citește »
Ruxandra16, acum 4 luni:
Buna ziua, Mai este anuntul disponibil? Citește »
ION143, acum 4 luni:
Buna ziua, Anuntul nu este vechi, a fost actualizat la valoarea de 199000 Euro. Citește »
Mihaela207, acum 4 luni:
Acum am observat ca e vechi anuntul. Probabil nu mai este valabil :) Citește »
Mihaela207, acum 4 luni:
Puteti trimite niste poze va rog? Multumim Citește »
Similea, acum 5 luni:
Oferiți discount pentru cash? Citește »
ISABELA4, acum 5 luni:
Buna ziua, Dl George! V-am trimis un SMS de pe mobilul meu, (076) 428-6973. Citește »
Cristian199, acum 6 luni:
Rog modificare telefon. Din 0738.187.424 (telefon pierdut) in 0724.864.737. Va mulțumesc Citește »
fratila1, acum 6 luni:
Proprietar inchiriez apartament 2 camere zona Lujerului. Militari, curat utilat si... Citește »
Gheorghe88, acum 6 luni:
- Ampenta la sol a imobilului: 470 mp - Fara vicii ascunse; - Destinatie recomandata:... Citește »
Adriana95, acum 6 luni:
BUNA ZIUA CASA MAI ESTE DE ACTOALITATE Citește »
0.0347 / 0.0056 (21)